(Hallható zene: Hej, tulipán)

Kaptam egy ocsmány levelet...

Íme, a levél, eredeti formában, változtatás nélkül:

„SAJNOS TÉGED IS ELROMLASZTOTTAK / PÉNZBESZÉL KUTYA UGAT ! /
EZEK UTÁN CSAK NYÖGJED NYOMORODAT ZSIDESZEKNEK AZ IGÁJÁT ÖREGFEJEL !
KERESZTÉNY TEMPLOMBA JÁRJ NE A DOHÁNY UTCAI ZSINAGOGÁBA !
HÚZD CSAK A ZSIDÓK IGÁTJÁT ÉS TÜRJED A RABLÁST-GYILKOLÁST-PUSZTITÁST stb
DE NE HÚZZASD AZ ELBUTITOTT MAGYAR EMBEREKKEL TE SZ.....KO !
Lementél te is békájékhoz maradj ott örökre !
Te nem vagy magyar ember de még Erdélyi sem
Azt gondolod valamui nagyon nagyot firkáltál
Igen a biztatások helyett nagyon elszomoritó zagyvaságot, zsidó rendelésre
Népünk közhangulatának a letörésére MENTÉL !
Nem vagy ember !!!
Nem érdekel mostantól fogva SENKIT SEM miket irka firkálsz,
mert árúlónak tartanak nagyon sokan !!!
Csak nyald a zsideszek VÖRÖS segét FÉNYESRE !”


Válaszom:

Megdöbbentett arcátlan, primitív hangvételű levele! Valójában nem is értem mit akar, és ki az, aki egy ilyen alpári hangú levél megírására vállalkozik?! Azt sem tudom kicsoda ön? Mit akar? Mi volt az, ami kiverte a biztosítékot?

Gondolkodtam, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni egy ilyen ocsmány levéllel, és kell-e erre válaszolni? Végül is a válasz, a levélírás mellett döntöttem.

Nos, az hogy valaki ilyen alpári hangnemben írjon egy levelet akárkinek, akit nem is ismer, az már a primitívség tetőfoka. Mit akart vele elérni? Nem értem a célját? Kicsoda ön?

Mocskos irományából ítélve, ami a hangnemét, stílustalanságát és rossz magyarságát - helyesírását - illeti, nem lehet egy észlény. Nem írja meg konkréten minek kapcsán, miért írta a „levelét” nekem? Ha az ember tudja mi az oka egy ilyen ocsmány levélnek, talán még el is gondolkodik rajt. Mondom: TALÁN?
De kultúrember nem így szokott kommunikálni, kritizálni.
De ezt ugye ön honnan is tudhatná?

Kaptam én már levelet volt és jelenlegi kommunista ficsúroktól, hogy fasiszta vagyok, zsidóktól azt, hogy antiszemita - náci. No, de ilyen undorító ocsmányságtól hemzsegőt, még soha.

Ha jól értem - rendkívül zavaros leveléből - ön engem valami „ZSIDESZ” imádó zsidó bérencnek nevez és felkínálja azt, hogy ezeknek az alfelét nyaljam. No, meg azt is, hogy nem vagyok én erdélyi és nem is vagyok magyar sem mától! Azt is felkínálja az ön szép kifogástalan „stílusában”, hogy ne járjak keresztény templomba, hanem egy zsinagógába, és én csak irka firkálok. Ön viszont lenyűgöző stílusban szép magyar nyelvünkön próbál alkotni, mint egy új Petőfi, Jókai vagy Wass Albert, igaz „kissé” primitíven, minden nyelvtani szabályt felrúgva műveletlenül és bután.
Annak ellenére, hogy tudom, csak az időmet vesztegetem erre, megpróbálom a félreértéseket tisztázni.
Bízom abban, hogy megérti, ha nem is mindent, de talán valami keveset,

- főleg, a LÉNYEGET volna jó, megértenie!

Én még soha nem magasztaltam egyetlen pártot sem életem során.
A kommunistákat tiszta szívből és őszintén megvetem azért, mert csak szenvedést hoztak a magyarságra a történelem során.
Nem tudom és nem is akarom a magyarságot arra biztatni manapság, hogy csak rohanjon a vesztébe, feladva az eddig elért eredményeit. Mert mostanság, ebben a kilátástalan gazdasági helyzetben nem lehet egy új igazságosabb Magyarországot felépítetni, amit szinte minden magyar ember szeretne!
Bár mennyire nem tetszik ez önnek, most nincs itt az IDEJE!
Én nem nagyon szeretem a pártokat! Én és rajtam kívül még sok millióan azt szeretnék, ha nem a pártok kerülnének a magyar kormányra hanem a
JÓÉRZÉSŰ MAGYAR EMBEREK!

Az nem baj, hogy olyanok, mint ön árulónak tartanak. Nem baj!
- De kit is árultam én el?
Nem szeretem azokat az embereket, akik buták, mert hazánknak ők okozzák a legnagyobb károkat. Nem szeretem azt sem, ha valaki csak azért zsidózik, mert ez ma újra a divat. Vajon ön azért nem használ „C” vitamint, mert zsidó ember volt a felfedezője, csak azért kapcsolja le a TV.-t vagy rádiót, mert ott egy népszerű operett egy zsidó ember szerzeménye, és nem hallgat cigányzenét, mert ön
egy „igaz magyar” ember? - BUTASÁG!
Ezzel még nem vagyok én Zsidó, cigány, FIDESZ vagy bármilyen „bérenc”!

- Ezt eddig érti, ugye?

Nos, ha csak ennyit sikerült megértenie, már megnyugodtam egy kicsit. Én nem káoszt szeretnék a magyarság fejében, ami katasztrófához vezet. Mint írtam a politikához ősidők óta pénz kell! Ez a hatalom záloga. A pénz, a pénz és újra a pénz!
- Mit értünk el a szabadságharcainkkal a történelmünk során? Rengeteg hősünk lett és mártírjaink, és egyre többen és többen lettek! Büszkék vagyunk rájuk és áhítattal emlékezünk is minden évben.
Ha ön most azt hiszi, hogy csodálatos szép eszmékkel, amit egy párt a zászlajára tűzött a jelenlegi világválság közepén az országot most megválthatja, TÉVED!
Nem tudom, és nem is akarom arra bíztatni az elkeseredett magyar népet, hogy itt az idő és most mindent meg tudunk változtatni. Azért mert ez nem igaz! Én nem kardoskodom a FIDESZ mellett, és mint azt írtam nem rajongok a pártokért sem. Nem írok és nem is írtam soha semmiféle egyházi felekezet számára sem.
- Miért gondolja azt, hogy én zsidó megrendelésre írok bármit is?

Valójában, mostantól nem is érdekel a véleménye, és az sem, amit idepiszkított ebben az ocsmány „levélben”.

Kívánok önnek minden jót! Végezetül csak annyit, hogy szeretném, ha ismét írni szeretne először meg kellene tanulnia magyarul. Ez volna az első lépés.
Továbbá az, hogy meg kellene tanulni, hogy mit is jelent embernek lenni és maradni!
Ez már kicsit nehezebb, de ha nagyon akarja, még sikerülhet.

Ezekhez kívánok önnek sok szerencsét és sikert életében az Isten áldásával! Maradok őszinte keresztényi hitemben:

- Mihályfalvi János - „mihi”Tovább vagy Tartalom </BODY> </HTML>