(Hallható zene: Hej, tulipán)

A politikáról...

A politikáról jobb volna végre őszintén beszélni! Ma mindenki ostorozza az Orbán kormány ténykedését. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy sok dologban nincs igazuk a kritikusoknak. Azon viszont érdemes volna elgondolkodni, hogy az ellenzék a parlamentben milyen célból kritizál. Ők akarnak kormányozni! Ez egyszerű, mint a pofon.
Ma, egy újabb világválság közepén, vajon melyik párt volna alkalmas az ország vezetésére? Egyik sem, mondjuk ki nyíltan. Azt sem szabad feledni, hogy a pénz irányítja a politikát és soha nem fordítva. Ez az egész világon így működik, mióta világ a világ.
Természetesen én egyetértek a Jobbik radikális politikájával, de kormányra kerülésük esetén azonnal megváltanák a világot, és tudnának változtatni az ország jelenlegi helyzetén? - Nem hiszem. - Viszont a mai politizálásukkal a jellemtelen vörös-liberális vonalat támogatják akaratuk ellenére is. Ezek a mocskok most a markukban röhögnek gúnyosan, és újabb reménysugarat látnak egy általuk megszokott aljas politikai győzelemre. Mert erősödnek bizony. A 2010-ben sikeresen megalázott balliberális országromboló csürhe vissza akar jönni a hatalomba! Vallom és hiszem, a politika tudomány.

Azt is megértem, hogy a magyarság végveszélyben. De az ilyen kritika vajon segít-e a jelenlegi helyzetén? Van-e jelenleg olyan ereje a radikális jobboldalnak, hogy kormányra kerüljön? A baloldalnak még ma is sok híve van, ez tény, és sajnálatos.
Az ő politika szereplésüket és „eredményeiket” Károlyi és Kun Béla óta, a napjainkig jól ismerjük.

Azt is szeretném tisztázni mi történik akkor, ha a Jobbik valami csoda folytán hatalomra kerül? Elég erős lesz-e ahhoz, hogy hatalomba maradjon? Ne felejtsük a szomszéd Ausztriában történteket! Nemzetközi nyomásra és embargótól fenyegetve végül is meghátrálásra kényszerítette a radikális osztrák jobboldali pártot. Gondolkodjunk el ezen!
Meg kell az országnak először erősödni!
Okos politikával nem szabadna engedni a hazaáruló baloldali és liberális pártok előretörését.
- Hogyan lehetséges ez?
Ez legyen a politikusok dolga, hisz ezért kapták a bizalmat és főleg ezért kapják a fizetésüket.

Mindig hangsúlyozom, a pénz van vezető szerepben. A politikát mindenkor a pénz határozza meg! Van-e jelenleg elég tőke a Jobbik mögött, hogy kormányozni tudjon? Van-e olyan nemzetközi elismerése, hogy radikális országváltoztató politikáját végre is tudja hajtani esetleges kormányra kerülésekor? Nem volna-e jobb ma okosabb politikával a hazaáruló kommunisták ellen?

A félreértések elkerülése végett, én nem támadom a Jobbik országépítő politikáját, csak kétségeim vannak. Elég erős-e támogatottságban és pénzben ahhoz, hogy az ország sorsát végre jó irányba fordítsa és a hatalomba tud-e maradni hosszútávon, mert ez is lényeges?
A szimpátia ma nem elég!
A hatalomhoz pénz és pénz kell, és nem is kevés!

Egyetértek a költő szavaival:
„Akiben világosságnak lelke él, kalapáccsal vagy e nélkül álljon elő és küzdjön a világosságért. Ez a mi országunk kis ország, s mi magyarok pláne kis náció vagyunk. Értsék meg már jóhiszeműen opportunus barátaink, hogy kis nemzetnek még lélegzetet vennie is radikálisan kell.”

- mihi -Tovább vagy Tartalom </BODY> </HTML>